Hewlêr yanarken..

Bugün Hewlêr saati ile 08.03'te Kürdistan İçişleri Bakanlığı ve Hewlêr Emniyet Müdürlüğü'nün hedef alındığı bir patlama haberi ile sarsıldık. Düşman, el-Qaida olsun, Türk olsun veya bir başkası, bu tür terörist eylemlerlei çirkinliklerle amacına asla ulaşamayacaktır, ama yine de Kürdistan'da can ve mal kaybına sebep olmuştur. Şu anda ilk şaşkınlık atlatılmış bulunuyor. İpucu olabilecek deliller sağlıklı bir şekilde toplanamamasına rağmen sonuca varacak kadar verinin ele geçtiğine eminim.

Kürt Milleti'nin hedefteki parçasında, Güney'de yaşayan kesimini bu patlama olayı sonrasında büyük bir dikkatle izledim. Canı çok yanan bir iki bayan dışında sarsılan, TV görüntüleri itibariyle şaşkına dönen hiç kimseye rastlamadım. İftihar ettim. Bu ruh hali teröristlere karşı zafer kazanmaya kararlı bir milletin ruh halini yansıtmaktadır.

"Barzani'nin kalbinde patlama" başlığı atan ilhakçı-inkarcı Cangiz'in torunları tarafından yönlendirilen Türk basını erken sevinmesin.. Zira hevesleri kursaklarında kalacaktır. Uzun bir İstiklal Harbi ve Mücadelesi'ni yürütenlerin torunları olarak biz, Kürt Milleti olarak her zamankinden daha güçlüyüz, bunu görsünler. Millet olma bilincimiz en üst düzeye ermiştir. Fedai ruhu, ne yaptığını bilen, kurtuluşa giden yolu açmaya kararlı bir milletin çocuklarında farklıdır ve bilinçlidir.

Kürt Milleti eminim ki kuru bir kınama yerine intikam ve Düşman'a duyulan kin ile doludur. Bu kinin fail kim olursa olsun, onun tepesine patlayacağı günler yakındır.

Biz Kürdistan'ın hiç kimse ile yapay düşmanlıklar geliştirmesini istemeyiz. Kürdistan Sorunu'nun bütün bölgede barışçı metodlarla çözülmesi esastır. 200 Yıldır sayısız şehitler veren; ülkesi, tabiatı, ekonomisi, demografisi alt üst edilmiş olan Kürt Milleti elbette bir savaşın nelere mal olduğunu bilir. Ama bu, Kürt Milleti'nin geçmişi bir teslimiyet uyarısı olarak kabul edip her şeye "eyvallah" diyeci anlamına gelmez. Tam tersine Kürdistan'ın önüne inşa edilen her bent coşkulu özgürlük ve bağımsızlık yürüyüşü karşısında yıkılacaktır. Bunu leş kargası bütün Düşmanlar'mız çok iyi biliyorlar. Ne Kemal'ın puta tapıcıları ne de deve kervanı şefi Bin Ladin bizi durduramayacaktır. Ak koyun ile kara koyunun belli olacağı gün geldiğinde, insanlığın bu yüz karaları Kürd'ün gerçeğini geç de olsa göreceklerdir.

Bu saldırının arkasındaki güç ortaya çıkarıldığında, ki biz bu gücü tahmin edebiliyoruz, hiç tereddütsüz söz konusu teröristlerin Kürdistan bağlantıları olabilecek şüphelilerin tümünün üstüne gidilmelidir. Meşru savunma hakkının kullanılması elbette hiç bir diplomatik teşebbüse kurban edilmemeli. Şimdiye kadar sağladıkları yıkıcı örgütlenme çok enerjik ve gerekirse aşırı sayılabilecek güç kullanımı ile dağıtılmalı, çökertilmelidir.

Bu aşırı hassasiyet gösterilmezse, yarınlarda vukubulacak bir sıcak temasta bu odaklar cephe gerisi faaliyetlerde rol alacak, tahribatlarını en üst düzeye çıkaracaklardır. Hewlêr, Terörist saldırısının planlanmasındaki ustalık, uygulanmasındaki kararlılık dikkat çekicidir. Biz Düşman'ın istihbarat örgütünce sağlanan örgütlenme gerçeğinin dikkat çekici düzeyde olduğunu görüyoruz. Kürdistan Yönetimi'nin gereğini yaparak, her türlü protestoyu aşarak bu birikimin üstüne gideceğini görmek isteriz.

Kürt Milleti Yönetimi'nin ynındadır ve kazanacaktır!

2007-05-09

Sirac (Bilgin) Kekuyon

2007-05-09




Gorusunuz