Geri adım yok!

Rizgari'de yazan akl-ı selim sahibi bazı insanların gözleri önünde, Düşman'la tabii bir ittifak halinde, sadece beni , WP yazarlarını ve giderek Güney'i hedef alan ve her iki tarafın da (Rizgari ve kontralar'ın) yarar umduğu bir işbirliği işlerlik kazanmış bulunuyor. Bu zımni işbirliğini pek çok insanımız hayretle takip etti, ediyor. Mesela Ecevit mahlası ile yazan ve Özel Harp dairesinin dilini kullanan bir unsur, beni ve Recep Maraşlı'yı Ermeni olarak niteliyor. Dilovan denilen şahıs, Güney Kürtleri'ni bir nevi hedefe oturtmuş, yan etki olarak bize çamur atıyor. Bir diğeri ise "Milyonlar'ın sevdiği Lider"e hakaret ettiğimizi, yiğitsem 12 Mayıs'ta Strasburg'da olmamı istiyor. Komik birşeyler yazdığını sanan bir akılsız "baskın var" sloganı ile WP yazarlarına, yalana dayalı hakaretler yöneltiyor. Bunun gibi daha pek çok unsur, hiç ortalıkta yokken birden bire türemiş, yıpratma, linç, çamur atma gibi tüm metodlardan istifade ederek en aşağısından fikren bağlı oldukları Düşman kurumlarına hizmet etmeye çalışmaktadırlar.

Çok geride kalmış olan bazı tartışmaları, mesela KKK Başkanı Abdullah Öcalan'la ilgili tartışamaları canlandırmak suretiyle yaratılan birlik ruhuna darbe vurabileceklerini sanan bu tahripkar kişilikler WP'nin tek sistemli çalışan, ne zaman ne yazacağını bilen yurtseverlerin yuvası olduğunu aslında biliyorlar. Hiçbir moral değer tanımayan Rizgari ise, WP'nin kararlı yürüyüşü karşısında erimesinin veya reytingin derdine düşmüş bir vaziyette forumun kapısını sonuna kadar bu unsurlara açmıştır.. Kendilerince büyük bir kurnazlık yapmış, Sirac Kekuyon'u ve WP yazarlarını sıkıştırmış olmanın sözüm ona hazzını yaşıyorlar. Bu tutuma vatanperverlik denilebilir mi? Siz adam olmadıktan sonra bir WP gitse bile, bir başkası çıkacaktır. Rizgari'nin o inanılmaz duruşu ile kitleler tarafından geri dönüşsüz bir şekilde tecrit edildiğini görmeyen yoktur. Son günlerde kontralara da forumu açarak bize yönelttikleri saldırılar sayesinde iyi bir reyting (rating) yapmaları hoşlarına gitmiştir. Bu kesinlikle doğrudur. Eğer değilse bu kadar büyük bir haysiyet katilliğine soyunmalarını, forumu pervasızca kontralara açmalarını izah edemeyiz. Bu tavrın elbette fikir özgürlüğü ile ilgisi olamaz.

Peki WP'nin misyonu nedir? Niçin bu kadar hedefe konmuştur?

WP kuruluş aşamasında önüne kitlesel parti kurulmasını misyon olarak koymuştu. Bu çerçevede yapılan tartışmalar, Ülke'de gerçekleştirilen bazı eylemler, teşebbüsler sonucu lider kadro oluşumunun zorlamayla hayata geçmeyeceği anlaşıldı. Ben ise kendime, bazı deneyimlerin ışığında parti kurma veya partilerde çalışma gibi bir misyonu yasaklamıştım. Sadece yaşadığım paha biçilmez tecrubelerimin ışığında gelişen bilgilerimi ve siyasi eğilimimi kitlelere iletmekle yetinecektim. Bunu sonuna kadar yaptım.

Daha sonra bütün WP yazarları belli bir rahatlık döneminde teorik belirlemelerle, Kürt Tarihi ile ve yer yer Düşman'ın niyetlerini deşifre etmekle uğraştılar. Tabii ki bu sistematik ve disiplin ağırlıklı bir çalışmaydı. Bu arada forumun demokrat olmadığını sık sık tekrarlayanlara; "evet, bu forum demokrat değildir. Her kafasına esen kendi kendisini tatmin etmek için ve hobi belleyerek WP'ye yazı asamazdı. Böylece WP'nin, "Kürdistani düşünenler için sonuna kadar demokrat, Kürdistan'ın çıkarlarını baltalayanlar için sansürcü olacağı" tezi gelişti.

Daha sonra Büyükanıt Askerbaşı olunca WP tavır değiştirdi. Hele Kürt Milleti'ne karşı stratejik hedefini, yani Kerkük'ün Kürdistan'a bağlanarak bağımsız bir Kürdistan'ın yolunun açılmasını engellemek için ciddi tehditlerde bulununca, WP, elinden geldiği kadar bu saldırılara yayın bazında karşı koydu, gücü oranında stratejik psikolojik savaş durumuna geçti. Türk Devleti'nin Kürt Milleti'ne karşı sergilediği duruş bu süreç boyunca deşifre edildi, bu duruşun Kürd'e karşı "Topyekun Savaş" anlamına geldiği saptandı. Süreç içinde Büyükanıt Takımı şımardıkça WP psikolojik savaşımı derinleştirdi. "Çuvalcı Hayri" gibi harika zekaların Türkleri makaraya alması, Alan Lezan, D Sher, Dersimli vatandaş, Muhammed Paloyi, Dersim Kalan, Rubaruk, Delil, Miroğlu, Serhat A, Zagros Jiyan, Firat, İsa, Kurdê Rast, Hemdem, Erdem, X Mizgin, Siyar, Arin ve ismini sayamadığım diğer arkadaşların sürece uygun davranışları günde en aşağısından 3-5 tehdit almamıza yol açmaktadır.

İşte adı büyük, kendisi, KKK Lideri Abdullah Öcalan'ın deyimi ile; "bir Köroğlu, bir Ayvaz" kalmış olan Rizgari, hedefi belli bir misyon yüklenmiş olan WP'yi en aşağısından yıpratmaya veya Sirac Kekuyon'u linç etmeye yönelmiş, iğrenç bir saikle Kontralar'a da forumunu açarak Kürt Milleti'nin gözleri önünde aslında kendisi çamura batmıştır. Git-gel aynı lafları tekrarlayan bu takım, kendisini Kürt olarak nitelerken, aslında Kürd'ün sahip olduğu mertlik, arkadan hançerlememe, düşmanına bile yapmadığı muameleyi, sarfetmediği sözleri bize sarf etme gibi bir yola sapmış olanlara forumu açmıştır. Co denilen Köpeği şampuanlamak, tutuklulara işkence yapmak, ihbarlarda bulunmak gibi bir çok çamur atma işi... Benim kaldığım 39. Koğuş'ta ortalama 185 kişi kalırdı. Burada yatan vicdan sahibi herkese sesleniyorum, değil ben, koğuştan bir tek kişi bile Co denilen köpeğe dokunmuşsa açık adını yazarak okuyucularımızı aydınlatsın. Tutuklulara işkence yapmayı yönetim kime bırakmış ki şimdiye kadar? Üstelik Êzdî arkadaşlarım şahittir, onları korumak için bir araba sopa yemiştim. Yine koğuş hatırlar, bir ara yönetim ile işbirliği yapanlar gemi azıya almışlardı. İşte o günlerde ben yine patlama noktasına gelmiş, koğuşu bir baştan bir başa adımlayarak bu unsurlara ağza alımyacak küfürler etmiş ve aynı gün tutuklu sorumluluğundan alınmıştım.

Dayağı hep beraber yiyiyorduk (bazan fazladan dayak yiyenler de oluyordu). Hep birlikte aç kalıyor, hep birlikte susuz bırakılıyorduk.. Tam bir eşitlik vardı bu konuda. Ama Rizgari ve oraya doluşanlar kafalarına çamur atmayı, iftirayı, her türlü pisliği koymuşlar bir kere.. Amaç ne olursa olsun, neticede kendi imkanları oranında psikolojik savaşı göğüsleyen bir Kürt e-savunma aracına saldırılıyor. Hem de kontrlarla kolkola..

Ama hiç sevinmesinler. WP bir adım dahi geri atmayacaktır. Hatta bu hadise bizi haddinden fazla bilemiştir diyoruz. Şimdi Düşman'a karşı daha keskin bir bıçak, Kürt Milleti için ÇAPI UFAK AMA BÜYÜK SES GETİREN BİR MÜCADELE ARACIYIZ! WP'den hiç kimse, kişisel emelleri uğruna hiç bir Kürd'e çamur atmamıştır, atmayacaklarını da biliyorum.

Hedefimiz düşmanın Kürdistan'dan def olup gitmesi, Kürdistanlının mücadele azminin en üst düzeye çıkarılmasıdır.

Biz WP'ye saldıranlara şunu açıkça hatırlatırız: Bir avuç zibidinin karşısında geri çekilmeyi zul addederiz! Şu anda bazı bilgiler bekliyoruz. Bu bilgilerden sonra hiç bir tereddüte yer kalmadan önemli bir yönelişte bulunacağız.. Bakalım kontralar ve müttefikleri bu kez ne diyecekler?.

2007-05-04

Sirac (Bilgin) Kekuyon

2007-05-02




Gorusunuz