Türkler bir döğüş horozu buldular, övünüyorlar; Büyükanıt..

Türk ne yaptığını biliyor ve yapacağı şeyleri planlayarak yapıyor. Şu anda sürdürdükleri propaganda, desinformasyon, dedikodu yayma, havuç-kırbaç politikası vs gibi saldırılar Kürd'ün beynini teslim alma, savaş azmini kırma, önderliklere inançsızlık yayma, hedefi konusunda şüpheye düşürme, uğrudna ölecek bir şey kalmadığını işleme hep psikolojik savaşın unsurlarıdır. Bundan dolayı Kürt Milleti hiç bir yazıyı, TV propagandasını, dedikoduyu cevapsız bırakmadan sürekli kendisi atakta olmalı, gündemi belirlemelidir. "Cevap vermeye değmez" gibi büyüklük komplekslerin tamamen atılacağı günleri yaşıyoruz. Topyekun savaşa karşı koymanın yolu, DÜŞMAN'A ;YILMADIĞIMIZI, ASLA YILMAYACAĞIMIZI, BİLAKİS ONLARIN KORKULU RÜYASI OLARAK DAHA DA AKTİFLEŞECEĞİMİZİ GÖSTERMEKTEN GEÇER. Dağdaki, ovadaki, şehirdeki kelleyi koltuğa almışken her Kürt "kalemşör"ü gerçek bir kalemşör, propagandisti gerçek bir propagandist, sokak eylemcisi gerçek bir "dışewat" olduğunu göstermelidir.

Savaş sürecindeyiz. Türk Devleti, tabiatı gereği, sürecin başından beri bu savaşı kazanmak için türlü dolaplar çeviriyor, iğrenç yüzünü her geçen dakika daha açıklıkla gösteriyor. Bunu zaten hesaplamıştık. O Devlet kazanmak için her türlü şerefsizliği yapacak tıynettedir. Bilhassa propaganda alanında TV'leri kullanarak sergilediği iğrençlikler saymakla bitmez. Çünkü onlar "Türk'tür, ne yapsalar yeridir" ( http://www.itusozluk.com/goster.php?t=t%FCrk+i%FEte+ne+yapsa +yeridir).

Geçenlerde Büyükanıt'ın "cülusu" (padişahların tahta çıkış töreni) dolayısıyla Mesut Barzani'nin verdiği ve WP'ye de asılmaya çalışılan bir demeci vardı. Diplomatik dille Konuşan Kürdistan Federe Devleti Başkanı Barzani; "Kürtler'le Türkler kardeştir. Demokratik bir kafa yapısına sahip olan Büyükanıt'ın (Kürt Sorunu'nu) demokratik yollarla çözeceğine eminiz" yollu bir demeç vermişti. İşte bu demeci bir "zayıflık göstergesi" olarak sunmak isteyen Türk TV'lerinden biri, "İşte; gitti demokrat, geldi kodu mu oturtan, böyle konuşturur insanı!" diyen bir sözde köşe yazarının makalesini alarak veryansın etti Kürtler'e! Aman, ne de korktuk!

Oysa biz, "kodu mu oturtan" General Büyükanıt'ı 1996'da, Amed'deki işgal güçleri komutanlığından beri tanırız. Bu general "Belçika-Mons'ta Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Yüksek Karargahı'nda (SHAPE) İstihbarat Dairesi Temel İstihbarat Şubesi Kuvvet ve Sistem Kısım Amirliği" görevi sayesinde Batı'da tanınır ve desteklenir. Yani hizmetkarlıktan.. Tabii ki Batı için, işe yarar bir istihbaratçıyı orta yerde bırakmak kolay değil. Türk Askeri idaresi çok sıkıştığı için, bu kimliği ile yararlı olabilecek birini padişah seçmiş bulunuyorlar. Bu durumu itibariyle puştluğu iyi öğrenmiş, kanun tanımayan bir kaatil adayı olarak Türk Ordusu'ndaki vahşi mevkiine dönmüştür. Büyükanıt Amed'de hiçbir askeri varlık gösterememesine rağmen, mesela 1966, Lice Savaşlarında Gerilla'ya hediye ettirdiği ve kullanıldığında bulunduğu yeri nokta olarak bildiren bir telefon cihazı sayesinde epey gerillanın hayatını kaybetmesine yol açmıştır.
Büyükanıt, 1997 Yılı'ndaki aynı Lice Savaşı'nda iki ordu ve 24 generalin yardımına rağmen hiç bir askeri başarı sağlamadan süklüm-püklüm geri dönmüştür (bu 24 general bizim buluşıumuz değildir, Türk Basını böyle yazıyordu). Aynı yıl Güney'e de 300 bin askerle sarkan ve "iyi çocukları ile bir çok katl olayına imza atan Büyükanıt, helikopterlerinin üst düzey komutanlarla birlikte düşürülmesi üzerine yine geri çekilmişti..

Bu General üç kağıt çekmekten, hilebazlıktan, sivil insanları "faili meçhul"a uğratmaktan başka bir halt edememiştir. Asker yönü sıfırdır. Gerillanın, Peşmergenin karşısına çıkmaktan ölümüne korkan bu adam 1961'den beri gerilla olan Mesut Barzani gibi bir ulusal kahramanı mı korkutacaktı? Güldürmeyin beni!

Buyursun büyükanıt, Halep orada ise arşın burada.. Haydi, al yanına Türk Basını'nı (mesela Haber Türk) şöyle bir Gerilla bölgesine uzan.. Ama mazlum fakirlerin çocuklarını cepheye sürerken, kendin Şırnak'ta oturma.

Ne dersin

2006-09-02

Sirac Bilgin

2006-09-02




Gorusunuz