Pêşmerge! Gerilla! Birleşik Kürdistan Müşterek anamızdır!

Bu dönüm noktasında büyük ve yoğun bir psikolojik saldırı başlatılmıştır. Türkler'in yazdığı, TV'lerde yayınladığı herşeye, her zamankinden fazla, şüphe ile bakınız. Kader günleri yaşıyoruz. Kuzey'i yıkmak için Güney'i, Güney'i yıkmak için Kuzey'i kışkırtacaklardır. Bunu çok ince hesaplarla yapacaklardır. Uyanık olunuz.

Sakın ola ki tarih tekrarlanmasın! 1996'da YNK ile PDK'yi yakınlaştırmak için büyük gayretler sarf ettiğim bir sırada, adeta dalga geçercesine boş gözlerle bize bakılıyordu. "Bu iş sizi aşar, bu satrançta çok büyük parmaklar rol alıyor" dercesine süzüldüğümü çok geç anladım. Kuzey kan kaybetti.. Güney kan kaybetti. Vicdanlar sızladı. Ama düşman istediğini almıştı. Peki biz ne kazandık? Biraz daha derinleşen iç düşmanlık.. Bu olumsuzluğu büyük gayretlerle şu anda aşma şansını yakalamış bulunuyoruz. Sakın ola ki satrancın büyüğünde piyon olmayalım. Bu tarihi dönüm noktasında kendi oyunumuzu kendimiz kuralım. Oyunun kurallarını biz koyalım. Ama dostu düşmanı bilerek..

Sevgili, gözümüzün nurları Peşmergeler ve Gerillalar.. Size "zayıfsınız, büyük oyunu başaramazsınız, çıtayı indirin" diyenlerin yüzlerine tükürünüz. Siz nice "olamaz" denilen kahramanlıkları gerçekleştirdiniz. 1966 Zozik-Hendrin Dağları arasındaki Rayat Vadisi uğruna verdiğiniz savaşı yaşayan peşmergeler hala bilirler. 3500 Peşmerge gücünün 40.000 kişilik Arap Ordusu'nu, tanklara, uçaklara ve "selahaddin birlikleri"ne rağmen 40 günde nasıl perişan edip kaçırttığını Kürdistan Tarihi kayıt altına almıştır. 1996'da Lice-Darêyênî-Yeni Savaşaşında ise 350 Gerilla'nın 40 uçak, 40 helikopter, onlarca tank, korucuların eşliğinde hareket eden 35.000 kişilik Türk Ordu birliğine nasıl direndiğini "yapraklar açana dek" adlı kitabımı okuyanlar ve o savaşı yöneten, o savaşı yaşayan Gerillalar çok iyi hatırlarlar.

İman en büyük silahtır. Davasına inanan kişi ile "vatan-millet-sakarya" gibi laf kalabalıkları eşliğinde dolduruşa getirilen insanın imanı aynı mıdır? Başkasının toprağını ilhak ve işgal etmeye gelen ile anası olarak bellediği vatanını savunanın imanı hiç aynı olur mu? Asla.. Ne diyor milli marşımız? "Ey Reqîb her mawê Qewmî Kurziman- Nay şikêynî danerî topî zeman".. Evet zamanın topu, tankı uçağı bizi kırmaya yetmez! Bu imanla doğruldunuz, bize rehber olduğunuz. Şimdi birlik içinde, kol kola direnişe yine siz öncü olacaksınız.

Türkler, Amerikalılar ile Güneyli Liderlik neler konuştu, bunu elbette bilmiyoruz. Fakat Kuzey'in en uzun süreli fiili gerilla savaşında yer almış olan Sarı İbo'nun öldürülmesi kuşku uyandırıcı.. Gerçi adı geçen komutanın PWD'liler'in öldürülmesi olayında parmağı bulunduğu yolunda kuvvetli söylentiler vardır. Ama PWD'lilerin fiili kaba intikam örgütlediği konusında hiç bir delil ve belirti yoktur. Böylece birilerinin beşinci kolu olan kaatilin, Kürtler'i biribirlerine saldırtmak için iyi bir hedef seçtiğini söyleyebiliriz. Birileri ajanlarını harekete geçirmiştir. Bu birileri elbette Güney Yönetimi değildir. Başka komutanların da hedefte olabileceği kuşku götürmez. Her şeye rağmen, benim bildiğim kadarıyla, dağdaki insanlar bu işin kolayca üstesinden gelebileceklerdir..

Türk Generaller Devleti'nin dalaverelerine alet olmaayacak olan Kürt Milleti eninde sonunda İstiklal Mücadelesi'ni kazanacaktır. Yeter ki Liderlikler net olsun. Yeter ki Kürdistanilik apaçık olsun. Bütün iş kardeşliğin, bütünlüğün ön plana çıkarılmasına bağlıdır.

2006-08-03

Sirac Bilgin

2006-08-03




Gorusunuz