Büyükanıt (65) artık Türk Lideri

Türk Devleti bir ay daha bekleyemedi, Büyükanıt denilen kirli, çeteci, ihtiraslı generali istediği koltuğa oturttu. O, şimdi, resmiyette de, elini kolunu bağlayan bütün Türk kanunlarından kurtulmuş olarak bildiği yolda yürüyecektir. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz", derler ya işte bu adamın şimdi kendi başına, kendi deyimini esas alırsak; "iyi çocukları"yla birlikte iş yapmasını bekleyeceğiz.

Türk Devleti bir ay daha bekleyemedi, çünkü Büyükanıt aynı zamanda onların cuntalar çatışmasında kutuplardan birinin başıydı. Evet, baştan beri takip ettik. Asker içinde kendilerine "gerçek milliyetçi" diyen bir fraksiyon sürekli bir şekilde Büyükanıt'a açık saldırılarda bulunuyor, onu "Yahudi olmakla suçluyor"lardı. İç mücadeleleri kıran kırana devam ederken toptan bir hesaplaşma olmasa da kendileri açısından yıpratıcı bir gidişat gözlenmeye başlanmıştı. Büyükanıt cuntası, kendisini emin bir şekilde askeri hiyerarşiye hakim kılacak yolu arıyordu.

Bu yol kısa bir süre içerisinde bulunmuştu. Türk Cumhurbaşkanı Sezer de Büyükanıt Cuntası'nın destekleyicisi olarak biliniyor. Sezer, Türk Hükümeti'nin Başı ile görüşürken; "Büyükanıt Kararnamesi masama gelmeden, YAŞ'ın hiç bir kararını görmek istemiyorum. Erdoğan bu söylentiyi, "Biz güdümlü bir hükümet değiliz" gerekçesi ile red ediyor, ama bir şekilde kararnameyi hazırlıyor. Hükümet üyelerinin alelacele imzaladığı Savunma Bakanları vasıtası ile Sezer'e gönderiyor. Sezer önüne gelen kararnameyi yıldırım hızı ile imzalamış ve yürürlüğe sokmuştu. Böylece Cunta'nın Başı YAŞ'ta konuşulmayacaktı. Şimdi artık işin kolayı kalıyordu; cuntanın geri kalan kısmını olduğu gibi muhafaza etmek.. Bu da yüksek bir avantajla şura toplantısına katılacak olan Büyükanıt için oldukça kolaydı..

Büyükanıt'ın bu zaferi Ortadoğu savaşı ile sonuçlanırsa hiç şaşmam. Çünkü yıpratıcı bir iç rekabet ile karşılaşacak olan bu hırslı ve kirli general, ne kadar milliyetçi olduğunu göstermek zorunda kalacaktır. Zaten ilk demecinde:tam bir psikolojik savaş dili kullanan Büyükanıt, Türkler'in güçlerine güvenmelerini salık veriyordu.

Şimdi dikkatle izliyoruz. Çeteleri nası kullanacak? Güney'e girmek için zamanlaması nasıl olacak veya Güney'e girmeyi göze alacak mı? Kuzey'deki tutuklamaları nereye kadar uzatacaklar? Kürt Belediye Başkanları hedefte mi? Bunları ve bunlar gibi soruları o cevaplayacak, biz de yalanlarını ortaya koyacağız (yalansız Türk olmaz)..

Evet Büyükanıt, güle güle geldin ama güle güle gitmemen için Kürt Milleti var gücü ile direnecektir.

2006-08-02

Sirac Bilgin

2006-08-02




Gorusunuz