Kürt Milliyetçi ve yurtseverleri: Biribirinize karşı iki ay susun

Ne hallerdeyiz ey her dinin inandığı yaratıcı güç?! Ağlayalım mı, kahrolalım mı bu halimize? Düşman'ın yurdumuzu ilhak etmesini zımnen de olsa kabul etmiş, içimize sindirmiş öncülerin nasihatleri ile bizi getirdikleri bir ölüm kalım noktasındayız desek yalan mı?. Biz boğaz boğaza bir didişmenin içindeyken düşmanın bizi yutmaya kalktığının farkında bile değiliz. Yazının başlığı "iki ay biribirinize çelme takmayın, biribirinize saygılı olun, süngünün ucunu düşmana doğrultun" anlamına mı gelmeliydi? Kürt Milleti yedi senesini biribirine diş gıcırdatmakla geçirdi (hatta 40 yıldan beridir). Bazı şeyleri unutmak elbette mümkün değildir. Elbette yıkıcıları tanıyoruz. HER TÜRLÜ TESLİMİYETE DÜŞMAN'IN BİLE BEŞ PARA DEĞER VERMEDİĞİNİ GÖRDÜK.

Fakat bugün bunları yazma ve boğaz boğaza gelme günü değildir. Unutun! Düşman dört yandan birden bizi tehdit ediyor. Güney'in kısmi işgalini bile oldu-bittiye getirmek üzere harekete geçmiştir. Böylece Kerkük sorununun çözüme kavuşacağı bir zaman diliminde Kürtler'in elini zayıflatmak isteğinde. Bunun için uluslararası camiadan dışlanmayı bile göze almışlardır.

Hiç kimse öyle basit, akıldışı söylemlerle karşımıza çıkmasın. Güney'de bir tek gerilla dahi bulunmasaydı, Türk Devleti yine de harekete geçmek için bahanesini bulurdu. WP Forumu'nda yazan bir Kürt Yurttaş'ın Cengiz Han'a atfen kaydettiği gibi, "Sen yeter ki savaşa hazır ol, bahaneyi bulursun" mealindeki cümlesinde dendiği gibi, Türkler elbette bahanesini bulacaklardı. Çünkü Güney'de hayati bir süreç yaşanmaktadır. Kerkük, Kürtler'in eline geçti, geçecek gibi bir şey.. Bu Kürt Milleti'nin KUvvetle tarih sahnesine çıkması demektir. İşte Türk'ü çıldırtan tam da budur. Bunun için harekete geçmiştir. Bundan "Müttefiğimiz ABD'nin ricası üzerine sınır ötesi operasyondan vazgeçtik" gibi bir özürün arkasına saklanma lüksleri olmayacağı ve bu özrü kullanmayacakları kesindir. Operasyondan vazgeçmek, ordularının itibarının sıfıra inmesi, Devletin artık eskisi gibi yönetilemeyeceği anlamına gelecektir.

Bu kadar kesin konuşmamızın delilleri çoktur. Güney'e savaş açmalarını önleyecek tek diplomatik ve giderek politik tavır, ABD'nin açıktan açığa Türkiye'ye ultimatom vermesi ve bu ultimatomda çok ağır yaptırımların yer almasır.

İşte bu kadar ciddi bir süreçten geçerken hala uyuyanlar var. Hala "bildirimi yayınlarım, görevimi yaparım" zihniyeti ile hareket edenler var. Bunu kelimenin tam anlamı ile "yemezler". Benim yurdum tehdit altındayken yaban otu gibi uzak duranların yakasını bırakmayacağız. Milletimi yönetmeye kalkanların, yurdumu savunmalarını gerektiren noktaya gelmiş bulunuyoruz. Savaş kendisini dayatmıştır. YA ELİNİZİ ÇEKİN YAKAMIZDAN YA DA SAHAYA İNİN!

Partilerinizi mi koruyacaksınız? Koruyun! Halk desteğini artırmak mı isytiyorsunuz? Bu konuda da elinizden geleni yapın! Bu tamen hakkınızdır. Ama başta PKK olmak üzere tüm parti, örgüt ve kuruluşlar; savaşın dayatıldığı bu günlerde çitlerinizi yıkın, kucaklaşın. Sizler yüzünden siyasetten soğumakta olan o geniş kitleyi TAMAMEN ÇIPLAK GÖZLE GÖRÜN! Onlar sizlerin bir parçasıdır. Hareketsiz halkı koruyun. Onların yalnızlıktan ve güvensizlikten doğan korkularını yenmelerine yardım edin.. "BENİM PARTİM" ZİHNİYETİ'NİN YERİNİ BU SAVAŞ BOYUNCA "BENİM MİLLETİM" ALSIN. "Benim milletim" zihniyeti, Düşman'ın en çok korktuğu zihniyettir.

Teklifimiz ÅŸudur:

İki ay boyunca hiç bir Kürt Partisi diğerini hedef almasın. Bütün çabalar Türk'ün maskesini indirmeye yönelik olmalıdır. Bu yazıdan itibaren WP Forumuna bu tür yazılar girmemelidir. WP yöneticileri de aynı kanıdadırlar. HİÇ KİMSEYE BU PSİKOLOJİK VE GİDEREK SICAK SAVAŞ ORTAMINDA MİLLİ AMAÇLARIMIZI ZAYIFLATMA HAKKI TANINMAYACAKTIR. HİÇ BİR GEVEZENİN (tabir için üzgünüm) FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ VE HİÇ BİR PARTİNİN PROPAGANDA UĞRUNA KARISINDAKİNE LAF YETİŞTİRME ÖZGÜRLÜĞÜ BENİM MİLLETİMİN VAROLMA ÖZGÜRLÜĞÜNE TERCİH EDİLMEYECEKTİR.

Bu eğilimi ihlal edenlerin, karınca kaderince de olsa benden çekeceği olacaktır..

Ä°KÄ° AY!!

2006-07-20

Sirac Bilgin

2006-07-20




Gorusunuz