Nurcan ile Sevda

Nurcan, Düsman ile savasan bir gerilla idi. Yeni Özgür Politika'nin bugünkü internet sayfasinda (ki sayfadaki fotolar birden bire kayboldu, ama ben sahsen kaydettim) esir alindiktan sonra öldürülen yedi arkadasindan üçü ile yan yana yatiyordu. Iki arkadaslari tamamen yakilmis, taninmaz hale gelmislerdi. Yakinlarindaki sazlik da yanikti ve neredeyse kesinlikle savaslarda yasaklanmis napalm bombalari bu "çatisma"da kullanilmisti. Boylu boyunca yatiyordu Nurcan.. Bir Kadin. Bir Kürt. Bir inanç abidesi.

Sevda da Kürt oldugunu iddia etmektedir. WP forumuna yeni yeni girmektedir. Bütün yazilari Özel Harp Dairesi'nin kaleminden çikmis gibi (belki de tamamiye öyle).. Söyle yaziyor Sevda "ben bir silahla bir tanka karsi gidersem en fazla roj tv de iki gün kahraman kalirim ama bir tanka karsi iki tankla hareket edersem o zaman amacim yerine getirilmis olur..."

Sevda tank alip biriktirmemizi, Türk tanklarinin iki misli tanka sahip olduk mu harekete geçmemizi salik veriyor.. Oysa Nurcan elinde klasinkofu, tanklara ragmen korku içinde hareket eden kalles bir Düsman'a karsi durmayi yeglemis. Yani Sevda'nin o Düsman'ca deyimi ile "Roj TV"de iki gün kahraman kalmayi yeglemis (her ne ise!).

Iki zit kisilik, iki Zit insan. Biri teslim olun, bir tas çorba için diyor, digeri ise o tasi digerinin kafasina geçiriyor!

Siz karar vereceksinmiz.. Sevda mi? Nurcan mi?

Bu igrenç soruyu sorarken bile Nurcan'in o temiz hatirasini kirletmis gibi hissediyorum kendimi..

Siz ne hissediyorsunuz?

Bin selam Nurcanlar'a!

Utançlari ile yasasin Sevdalar

2006-07-11

Sirac Bilgin

2006-07-11




Gorusunuz