Kelaxsi... Axx Kelaxsi...

Operasyondan operasyona koşan Türk pisliği Ali Şahin, şöyle bağırıyordu: "Bilginler'den nefret ediyorum. Onları buradan sileceğim.." Kelaxsi ve giderek Düşman'ın "Bilgin" soyadını verdiği Kekuyon ailesi, 200 Yıldan beridir Osmanlı'nın Palu Beyi'ne ve giderek "Cumhuriyetin Kemalist Türkü"ne karşı bir direniş kalesi olmuştu. Darağaçlarında, zindanlarda, işkencehanelerde ve silah elde dağlarda canlar vermişlerdir topraklarımıza.. Yine de pes etmediler. Ama şu kuvvet eşitsizliği, sivillerin korunması güdüsü var ya, işte o belini büküyordu Kekuyonlar'ın.

Son dönemin gerillası en çok onlardan koruma almuştı. En çok onlar besledi evlatlarını. Ama her gerilla aynı bilinçte ve direniş gücünde değil ki.. Bunlardan biri de itirafçılaşan Hidayet bilmem "Ne"yiğit"ti. Yakalandığında veya teslim olduğunda yediği ekmekten tutun içtiği sigaraya kadar ne aldıysa bir bir anlattı. Her taşın altından Kekuyon Ailesi ve özellikle "Bilginler" çıkıyordu. 23 Temmuz'da Çirrêxirab (Suveren) Karakolu'na roket atışı yapılmıştı. Bu eylemde Düşman'ın can kaybı olmamıştı. Bunun üzerine Ali Şahin denilen kişilik, doğrudan doğruya Çirrêxırab Köyündeki Kekuyon ailesi fertlerine yöneldi ve ihtiyar Hüseyin Bilekli'yi günlerce işkenceye tabi tuttu. Hüseyin Amca bu işkenceden aldığı darbelerin etkisi ile daha sonra erken bunamaya girecekti. Bu sırada ismi bende saklı biri bu roket saldırı olayından Gıyaseddin, M Sıddık ve M Sait Bilgin'in haberdar olduğunu Ali Şahin'e yetiştirdi. Bu pislik, bunun üzerine adı geçen üç Bilgin ile beraber Ahmet Konur ve olayı ortaya çıkaran Çavuş Fikret Birge'in hatırlamadığı başka insanlarımız da Kelaxsi'ye getirildi ve Köylüler ile İşkence görenlerin ailelerinin (bilhassa çocuklarının) gözleri önünde üç gün dövüldüler.

Neticede Sıddık Bilgin şehadete ermişti.

Bundan sonra Ali Şahin paniğe kapılarak olayı örtbas etme gayretlerine düştü. Sıddık'ın naaşını köyün yakınındaki bir düzlüğe götürüp: "Kaçıyor! O bize sığınağın yerini göstereceti, kaçmasına müsaade etmeyin deyip bedenine 200 kurşun sıktı. Daha sonra köylüleri bir araya toplayarak şöyle haykırdı:

"Yarın geldiğimde bu köyde hiç kimseyi görmeyeceğim. Eğer gitmezseniz kadınlarınızı şu askerlerime s...tireceğim!"

Müthiş bir namus korkusu sarmıştı ortalığı. Ali Şahin'in askerleri kaybolur olmaz, kadınlar yakındaki Ekrag köyüne doğru kaçmaya, ormanda saklanmaya başladılar. Bu arada köylüler Çirrêxirab'a inmişlerdi. Daha henüz ilk köy boşaltılmaktaydı. Köylüler büyük bir panik içindeydi. Nereye gideceklerdi? Ne yiyip ne içeceklerdi? Elde yok, avuçta yok! Nereden bakarsan yoksul Kürt Köylüsü işte! Yaşadıkları yılı ucu ucuna kapattılar mı keyiflerine diyecek yoktu..

Ama işte şimdi Tirko'nun askeri onları dipçikle köklerinden koparıyorlardı. Hey anasını sattığımın "adaletli dünya!" Kürt yine süründürülmeye başlanmıştı. Ardından dört bin köy daha kuyruktaydı..

Kelaxsilı çocuğun çığlığı bütün Kürdistanı saracak bir şekilde yükseliyordu! "Bizden ne istiyorsunuz? Biz ülkemizde yaşamak, köyümüzde oynamak istiyoruz! Hawwaaar!"

Bu durumda Kelaxsili 4. İttifaka hazır mı? Sen ne sanıyorsun kendini be adam! Çığlıkların sürdüğü bir Kürdistanı hangi hakla takmaya çalışırsın Türkün kuyruğuna! Buna asla geçit olmayacak Öcalan!

2006-06-27

Sirac Bilgin

2006-06-27




Gorusunuz



suru

zil xidar

2009-05-16 00:58 - kekunlar hakinda bilgilenmek itiyorun nerden gelmisler benim bildiyom kekunlar genis bir ailedir buaile kaca bölünmüs su an kac soisim tasiyorlar 25 öcesi ve sunrasi hakinda bildiklerinzin cevabini bekliyorum selamlar