Ben bir teröristim!

Ben Kürd'üm, hak iddia ediyorum, o halde vurun bana! Ben bir teröristim!

Kürd'ün özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini verenler her ne hikmetse dışardan hep böyle görünmüşler veya dışarıya böyle gösterilmişlerdir. Bizim özelimizde ikisi de birdir. 1925 Direnişi'nin önderleri "eşkiya"(!) yani terörist idi.. Bunu hem merhum Sovyet Yönetimi, hem de Kemalistler böyle buyurmuştu. Şêx Mehmûd Berzencî gem almaz bir kanunsuz, bir eşkiya idi.. Çünkü İngilizler ve "al sana bir devlet" deyip kral koltuğuna oturttukları çocuğun akılmendi Araplar söylüyorlardı.. 1906'da ipte can veren babası Sêx Seid Berzenci bir eşkiya (!) idi. 1908'de ölümüne direnen Abdusselam Barzanî de bir eşkiya idi, 1914'de bunun için "yurtdaşı" Süleyman Nazif tarafından Düşman hesabına ipe çekilecekti.. 1933-1944-1947'de Mistefa Barzani hep eşkiya idi. Buna sebepti Royal Air Force (RAF) tarafından dövülmesi.. 1947'de Sovyetler Birliği'ne sığınan Barzanî'nin adı orada da eşkiyaya çıkmıştı..

1958'de Arap General Qasım Tarafından bir kahraman gibi karşılanan Barzani, Kürt Milleti'nin haklarını talep ettiğinde birden bire "eşkiya" kesildi(!). Türk Ona "Kızıl Molla" derken Irak Komunist Partisi "emperyalizmin işbirlikçisi" olarak niteliyordu.. 1975'teki geri çekilme veya, haydi bazılarını tatmin edelim, yenilgisinden sonra, Merhum Sovyetler Birliği'nin Askeri Gazetesi İzvestiya "eşkiya" diye nitemişti Barzani ve arkadaşlarını.. Vurun abalıya misali, biz kafamızı her kaldırdığımızda eşkiyayız, teröristiz, maşayız, işbirlikçiyiz ve her taraftan dayak yeriz. Çünkü biz Kürd'üz ve ömrümüz boyunca hep fincancı katırlarını ürkütmüşüz..Çıkarlarımız başkalarının çıkarları ile hiç çakışmadığındandır eşkiyalığımız, anarşistliğimiz, teröristliğimiz..

NATO, 1982 (tarih tam aklımda değil) konsepti ile "etnik milliyetçiliği "tehdit olarak kabul edeli, dört "etnik milliyetçi" öncülüklü devletin kurulmasına, birinin de yarı yarıya dünyaya gözünü açmasına elinden geldiğince yardım etti, askerleri ile korudu. Ama Kürt bir türlü bağımsızlığı talep edemez! Ederse teröristtir. Avrupa Birliği yetkilisi gelir; Kürtler PKK'ye silah bıraktırsın der.. Kürd'ün namusu payimal edilmiş, yurdu ilhak edilmiş, çocuğundan 90'lık ihtiyarına kadar infaz edilmiş, ne gam.. Kürt zayıf taraftır, o silah bırakmalıdır. Dünya sanki ağız birliği etmişcesine üstümüze üstümüze geliyor da gıkımız bile çıkmıyor. Aşağılanmaya bağışıklık kazanmışız da farkında değiliz.

Kürt cenazesini alamaz! Almaya kalkarsa teröristtir. Şehit düşen çocuğunun başında aşikarca, doya doya ağlayamaz.. Ağıt yakamaz. Ağlarsa, ağıt yakarsa eşkiyaya "yardım ve yataklık" etmiş olur. Kürt protesto gösterisi yapmaya kalkamaz. Bunu yaparsa üstlerinden jetler uçurulur, alınlarına tankların topu, panzerlerin kurşun yağdıran makinalıları dayanır. Ama Kürt teröristtir. Kürt Köyünden, evinden kovulur da bir iğnesini dahi kurtaramaz. Eşkiyadır o!! Teröristtir. Evleri gözlerinin önünde yakılır, ama kılını bile kıpırdatamaz. Damgası hazır, teröristtir! Çocuğu üstüne yürüyen canavara bir taş bile atamaz. Anında alnından girer dom dom kurşunu.. Üstelik anası ve babası bile derdest edilir. Çünkü teröristtir.

Dünya sessiz, dünya sağır.. Her tarafta Kürd'ü protesto edecek "suçlar" aranır.. Bir çöplükte bomba patlamışsa, korkunun en zalim soğukluğunu hisseden, Türk'ün Kürd'ü ilk protesto edenler arasında en ön saflarda yer alır. Protesto edecek ki sistem kendisini dövmesin! Ardından koskoca Avrupa Birliği çatık kaşları ile parlamentosunu toplar ve Kürd'ü protesto eder.. Kürt İnsanı "faili meçhule kurban gitmiş, Kürt ekonomisi alt-üst edilmiş, Kürdistan demografyası mahf edilmiş, toprakları bile yakılmış, Kürd'e karşı gaz kullanılmış... Kimin umurunda. Varsa yoksa çöp sepetindeki bomba.. Bir patladı mı, bu bomba turist ürkütecek, ucuz tatil olanağı kalkacak, vurguncular rahatsız olacak ya! O halde "terörist"i protesto et! Kaşlarını çat ki Kürt ne demek istediğini anlasın. "Bak eğer fazla kızdırırsan bizim yardımımızı alamazsın! Bizim yardımımızı almazsan hiç bir hak elde edemezsin" demeye getir ki korkutasın.. Korkut ki "akıllı" Kürd'e, ruhu bağımlı Kürd'e yer açasın.

Türk'e teknolojiyi veren sen! Türk'e ve Arab'a ölüm gazı için malzeme veren sen! Fabrikayı kuran sen! Türk'e panzeri, hem de bedava, veren yine sen. Tankı senden. Roketinin alası, helikopterinin neredeyse en moderni de senden! Söyle Yehova, İsa aşkına bana ne yardımın oldu? Sen değil misin benim adımı kullanarak Türk'ü kendin için uysallaştıran?

Ama ben teröristim! Çünkü Kürd'üm. Vurun abalıya misali, Ortadoğu'nun orta yerinde gelen vurur giden vurur da yine de irademi kıramaz. Ben Kürd'üm, yangınlarda daha da gürleşir benim tarlam. "Erdê jîyanêye"! Terörist arıyorsunuz galiba.. Madem öyle oyunu kurallarına göre oynayalım. Bir gün gelecek, belki de çok yakın bir zamanda teröristin en görülmemişini gösterecektir bu millet size! İşte o zaman yeniden konuşalım.

Ey Kürd Evladı!

Ciddiye alınmak istiyorsan kazanmalısın. Kazanmak için ise birlik olmalısın.

2006-05-05

Sirac Bilgin

2006-05-05




Gorusunuz