Birlik için ısrar, Kürt kalmakta ısrardır..

Ben yazılarımda en aşağısından altı aydan beridir Türkler'in Kürt Milleti'ne karşı topyekun bir savaş ilan ettiğini yazıyor, delillendirerek anlatıyorum. Fakat Kürt Kesimi'nin büyük bir bölümü, biraz da iyimserliğin verdiği bir uyuşuklukla, Ertuğrul Özkök gibi bir Askeri rejim sözcüsü yazarın bunu açıkça ilan etmesine kadar beklediler. Daha düne kadar "görüşmeye açık" sanılan, "AB yanlısı" Türkler'in kapıları da yüzlerine kapanınca uyandılar. Şimdi yalnızlar dramatiğinde boy gösteren bu çevrelerimiz, altı yıldan beri sağı solu yiyeceklerine, birlik yolunda adımlar atarak mukadder savaşa hazırlansalardı, çok daha iyi bir noktada olacaktık.

Türkler'in orduları öncülüğünde sağladığı birlik görüntüsü bize ders ve örnek olmalıdır. Üniversiteleri ortak toplantılar yaparak, görünürde PKK'yi, genelde ise Kürt Milleti'ni "kınayan" bildiriler yayınlamaktadırlar. TV'leri her türlü pasifikasyon programlarına öncelik verirken, sokak kabadayıları MHP kurtları, Devlet desteği ile Mersin'de adambaşı dağıtılan Türk Bayrağı ile "Mersin Türk'tür" mitingleri yapıyor, askeri birlikleri ise gerillaları yok etmek için ellerinde bulunan her türlü yasak silahı kullanıyorlar. Yarın evlerden işe yarar buldukları her fikirden Kürd'ü toplamaları da sürpriz olmayacaktır. Yaşadığımız çok kirli, çok vicdansız, eşitsiz bir savaştır. Bunun bilincinde olacak, ona göre hazırlıklarımızı yapacağız. Kürd İnsanı evinde oturup sıranın kendisine gelmesini bekleyecek yapıyı aşmıştır, buna inancımız tamdır. Ama bu inancı geliştiremeyenler de bir daha düşünmeli "Roma reş"e güvenilmeyeceğini bilmeli.

Biz, Kürd Milleti olarak, haklı bir davanın takipçileriyiz. Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Rom'a Reş'in (Tırko'nun) kanlı saldırılarına çocuğu ile, her yaştan genci ile vücudunu siper etmiş bir milletiz. K-A-Z-A-N-A-C-A-Ğ-I-Z!! Buna kuşkumuz yok. Tankları, topları, kimyasal silahları, kobraları, F-16'ları, MİTleri, İtleri, Caşları ile geleceklerdir. Ama biz o engin, kaybolmaz inancımızla aşacağız onları. Durduracağız bu iğrenç, kirli, uğursuz işgali. Kendimiz oluncaya kadar savaşacağız. İster barışçı metodlarla olsun, ister en kanlı metodlarla! Savaş yüzyıl sürsün isterse.. Kürt kazanacağına olan imanını kaybetmeyecektir. Türkler'in bize karşı genel seferberlik ilan etmelerinin sebebi budur, bu inancımızdır.

Kuzey artık lafın bittiği noktadadır. Kuzey artık birliği bozucu davranışlara tahammülsüzlüğün had safhada olduğu noktadadır. "Benim partim senin partini döver" zihniyetinin tarihe gömülmesini sağlayacak bir bilinç seviyesindeyiz. İç çatışmalara geçit vermemek her Kürd'ün görevidir. Anlayın artık! Namlu doğrudan doğruya Tırkoya çevrilmelidir, çevrilecektir. Bu namlu siyasi bombardıman olsun, askeri olsun, hep birlikte tek ruh, tek yumruk halinde düşmana yönelecektir.
Ey Tırko! Psikolojik savaşınıza beş paralık değer vermiyoruz! Gerillaya yönelik imha opreasyonunuz belli bir sistem halinde yürütülüyor olsa da aşılacaktır. Asker başlarının bundan hiç kuşkusu olmasın.

Bazıları bu yazımın diğer yazılara benzemediğini sanabilirler. Yeni tahliller bekliyor olabilirler. Ama unutmayınız, ben hep yazarım, SAVAŞ DÖNEMİNDE SAVAŞIN DİLİ İLE KONUŞULUR! Düşman bütün hatları ile saldırıya geçmişken biz mücadelenin her türünü yürütenlerin moralını bozamayız. Zaten o moral bozulmayacak kadar çeliktir. Büyükanıt denilen kişilik, kıçına nişadır sürülmüş deli dana gibi marş söyleyip ortalıkta dolaşırken, hiç unutmasın, bizim kaybedecek bir şeyimiz yoktur. Kazanacağımız ise yeni bir dünyadır. Çocukları korkutacağına onları biledin, ey çaresiz Askerbaşı (veya her neyin başı isen)!

Kurdo!

Sen büyük bir davanın neferisin. Her Kürd ferdine ihtiyacın vardır. Hiç kimse bir diğerini itme lüksüne sahip değildir. Buna artık müsaade etmeyeeceğiz (millet olarak). Birlik, Birlik, Birlik! Savaş alanında senin için canını feda edene sen nasıl düşmanın ağzı ile saldırırsın? Hakkari yöresinde büyük bir dağ savaşı cereyan ederken, sen kime moral vereceksin? Şimdi, "Bunlar Apo için savaşıyorlar, Kürdistan için değil" belirlemesinin zamanı mı? PKK'de dönüşümün kaçınılmaz hale geldiği bu süreçte, değişimi sabote etmek kime yara sağlayacaktır? Bilinç, bilinç, bilinç! Daha çok bilinç!
PKK cephesinde ise hala Kürd insanına, Kürd elektronik medyasına saldırmak neyi çözecek? Ayrılıkları derinleştirecek davranışlar size çok mu cazip geliyor. "Daha fazla düşman kazanmak ve her şeyi yalnız başarmaya kalkmak" gibi bir heves, bir zihniyet, bizi nereye götürür, bunu hesapladınız mı? Ne istiyorsunuz? Herkes biribirine düşman mı olsun?

Bu tür düşünceleri süratle bertaraf etmenin, bu zihniyet sahiplerinin siyasi anlamda susturulmasının zamanı gelmiş ve geçiyor..

Hedefte sadece düşman vardır!

Güney, Kuzey, Doğu Batı yok, Kürdistan var!

Roj TV, Güney'e karşı yürüttüğü ince ve zayıflatıcı yayınlarından vaz geçmelidir diyoruz!

Güneyli partileri tahrik etmek ne fayda sağlayacak, düşünün.
Bütün bunlar yerine gelecek, birlik pekişecek, Tırko yenilecektir!

Savaş yüz yıl sürse de, Zafere kadar mücadele edeceğiz!
Kürdistanı daha fazla kirletmeden defol Tırko!

2006-04-17

Sirac Bilgin

2006-04-17




Gorusunuz