PKK ve YNK Yönetimleri'ne

PKK'lilere
WP'ye 100'ün üstünde mesajınız geldi. Bunların bir kaçı hariç hepsinde ya bu işi PKK yapmadı diyorsunuz, ya Süleymaniye İdaresi polisinin verdiği ilk ağız bilgileri mutlaklaştırarak bunu bir "kaza" olarak değerlendime eğilimine girilmesini istiyorsunuz, ya da beklenilmesini istiyorsunuz. Bunların hepsi bir örgüte gözü kapalı bağlı olan, ama bir ayağı da sürekli Kürdistanilik'te bulunan insanların iyi niyet gösterisi olarak değerlendiriyorum.. PKK'nin tabana bilgi veriş şeklini çok iyi bildiğimden, bir avuç at gözüklü kişilik hariç, hiç birinizin olanlardan haberdar edilmeyeceği inancındayım. Bir kısmınızın Paris'te Türk Bayrağı'nı yakması ve bu eyleminizin Roj TV tarafından sansürlenmesi, beyninizin bu resmi politika ile birlikte olmadığını gösterir. Ama doğruyu bulmanın en kestirme yolu, PKK yönetimi'nden açıklama ve kınama istemek değil midir? Umarım, Kürt Milleti'nin iki değerli beyninin susturulduğu bugünlerde siz susmazsınız.
PKK Yönetimi'ne
WP'ye gelen yarı resmi bildiriniz tatmin edici olmaktan uzak olmuş ve içerdiği kabul edilemez bazı belirlemelerden dolayı yayınlanmaya layık bulunmamıştır. Bu seneki Newroz'un sönük geçmesi için tertiplenmiş bir devlet provokasyonu olduğu şeklindeki saptamanız da oldukça mantıksızdır Kürtler'in birliğini engellemeye yönelik bir eylam olduğu şeklindeki saptamanız yerindedir, ama sizlerin de Kürtler'in Kürdistani birliğini istemediğiniz yoğun olarak dile getirilirken yapmanız gerenleri şu maddeler altında topluyorum:
1) Olayı daha resmi ve tam üst düzeyde bir bildiri ile, hiç bir tereddüte mahal vermeyecek bir şekilde kınamalısınız.
2) Bu olayın, diğer cinayetler ile birlikte soruşturulması için bir Kürt Kurulu'na izin vermeli ve onlara temaslarında her türlü kolaylığı sağlamalısınız.
3) Devletlerin bile böylesi hallerde süratle harekete geçip böylesi hayati bir olayı kınadığı bilinirken, PKK üst düzey yönetimi o anlamsız ve bir yerde artık gülünçleşmeye başlayan ve sadece Kürtler'e karşı kasıntılı pozisyonundan vazgeçmeli, sabit olarak gördüğümüz bu büyük suçların elebaşılarından kurtulmanın yollarını bulmalıdır.
4) Ben eldeki verilerin ve daha önceki cinayetlerdeki davranışlarınızın ışığında kesin bir şekilde sizin aranızdan bazı en üst düzey kadroların bu cinayeti işlettiğine kaniyim. Kürt Milleti'nin çeşitli çevreleri de aynı kanıyı paylaşmaktadırlar. Üyelerinizin endişeli değerlendirmeleri, onların da kuşku içinde olduklarını ve bu cinayetin PKK'nin sonunun göründüğü bir eylem olarak gördüklerinin işaretidir.
5) Bu durumda tüm geçmiş cinayetler dahil, günümüzün bu son iki cinayetini de soruşturan bir PKK iç soruşturma komitesi oluşturulmalı, suçlular saptanmalı ve en kısa bir süre içerisinde cezalandırılmalıdır. Kürt Milleti'nin nezdinde ancak o zaman, o da kısmen aklanırsınız.
Bunların hiçbirini yapmamanız en büyük ihtimaldir. Bu ise toplu olarak, Kürt Milleti'nin geleceğine ipotek koymaya çalışan bir suç şebekesi olduğunuzun kanıtı olacaktır.
YNK Yönetimi'ne
Bazı Kürt Gerillaları, Kürdistan'a karşı İmralı merkezli olarak yürütülen yoketme harekatına ortak olmamak için sizin bölgenize akın etmektedirler. Bunlar savaşta tecrube kazanmış, PKK'nin son Kemalist yönelimini red eden Kürt Milletti'nin en güzide evlatlarındandırlar. K
Kürt Milleti'nin gelekleri, evlerine gelen insanların, ev sahiolerinin babalarını dahi öldürmüş olsa, korunmalarını emreder. Fakat bölgenize misafir olan insanları, Kürdistan Bölgesel Anayasası'nın açık emrine rağmen korumuyor, bu silahsız insanları canavarların ağzına atar gibi bir eğilim sergilemiş bulunuyorsunuz. Bu asla kabul edilemez. Kürdistan'ın sadece Süleymaniye'den ibaret olmadığını, 20 Milyonu aşkın Kürt nüfusu ile Kuzey'in en önemli bölgemiz olduğunu unbutmamanız gerekir. "Rebbena, hep bana" zihniyeti ile Kürtçülük yapılamaz. Olsa olsa (içimiz burkularak da söylesek) neticeten başkalarına hizmete götürür insanı. Kuzey tüm komğlolara rağmen dirilecek ve kendisine yürüyecek emin bir yol bulacaktır. Bunun size rağmen olmasını dilemiyoruz.
Ama işlenen seri cinayetlere sadece seyirci kalmayıp, bazan "bir kaza olabilir" gibi gayri ciddi tahliller getirmeniz olayları sadece ciddiye almamakla kalmayıp, çok daha ötesini düşünmemize yol açmaktadır. Bu durumda Süleymaniye idaresinin hakim olduğu bölgeye gelip yerleşmenin, Kürdistan havası alarak yaşamanın Kuzayli Kürtler için tehlikeli olduğu kanısı bize hakim olacaktır. Ne diyelim; "Dinya bi dore, gah li jere, gah li jore".. Bunu unutmayınız. 2006-02-12

Sirac Bilgin

2006-02-12




Gorusunuz



bebaver

kurt

2009-02-22 20:56 - acaba neden pkk yekarşı boyle onyargılı sınızhiç iyi yanı yokmu küme inanalım