Dr Kemal Vak'ası üzerine bir daha ve Sn HeK'e cevap

Nedir bu Kemal? Tam olarak ortaya çıkmış değil. Bir meczup mu? Belli değil. Bir şeref ve haysiyet celladı mı? Tam anlamı ile. Gerçekten rüşvete ve yolsuzluklara karşı çıkan bir halk kahramanı mı? Bazıları ifade etmese de içlerinden öyle geçiyordur.. Kürdistan'ın kurtuluşuna katkısı olmuş mu? Tam aksine, Kürtler can düşmanları ile göğüs göğüse çarpışırken o, tam da cepheden vuran Baas'ın çalışkan bir hukukçusu idi.. Kürtler'in özellikle Güneyde sergiledikleri bugünkü duruşu "İngiliz ajanlığı, Amerikan ajanlığı" ile suçluyor mu? Evet! O, pek çok Kürt'ün kafasının bir köşesinde yatan Feodal Barzani Ailesi mefhumu ile savaşmak için mi oraya gitti? Görünürde öyle. Ama ya gölgede kalmış şekli ile nasıl? Kısaca o bazı ülkelerin ajanları tarafından kullanılan bir maşa mı? Basına aksettiği kadarıyla öyle, ama biz yine de bunu bilmiyoruz. İşte bütün bunlar ortaya çıkmadıkça bir şey söylemek mümkün değil.
Ama Sn HeK hükmünü vermiş.. O kendi inancı çerçevesinde bir dünya yaratmıştır ve bu dünyayı bir prototip olarak "uygar dünya" diye empoze etmeye çalışmaktadır. Ben Sn HeK'in yazılarını mümkün mertebe takip ederim. O hep aykırıyı savunmuştur. Kürt ve Kürdistan Sorunu'nda olsun, uslupta olsun, geleneksel kurallarda olsun, hep aykırıyı savunur. Entellektüel yeteneklerine hiç bir diyeceğimiz yoktur. İsterse çok iyi bir Kürt dava adamı olur. İsmi ve mazisi kapalı olduğu için ailesinin ve kendisinin Kürtler için neler yaptığını, ne bedeller ödediğini bilmiyoruz. Ama bedel ödeyenleri çok kolay bir şekilde hedef tahtasına oturtabiliyor ve hatta forumdaki bazı arkadarşları canından bezdirerek, söz yerinde ise kaçırtabiliyor.. Bu da yetenek ister. Sn HeK'in bütün forumlarda en çok savunduğu şey küfretme özgürlüğüdür. Dr Kemal'in küfürbazlığının bu savunmada bir dürtüsel işlevi olmuş mu bilmiyoruz. Ama cansiperane savunuyor. Hatta bazı forumlarda bu konuda demeçler çıktıkça daha bir coşuyor...
Sn HeK, saldırıyı artık tam bir terbiyesizliğe dönüştürmüş buluınuyor. Şöyle diyor; "SIMDI
AMNESTI DE BIZDE HEP BERABER
BU EGER AKTARDIKLARINIZ DOGRUSYA
BIR KUFURBAZI
SAVUNACAGIZ
VE KRG DE TUKURDUGUNU PASA PASA YALIYACAK
IYI MI OLACAK?"
Yani HeK, sırtını Amnesti'ye dayayarak Kürdistan Bölgesel Hükümeti'ne tükürdüğünü yalatacak! Hasbelkader bir üniversitede post sahibi olmak herhalde Sn HeK'e bu hakkı vermez.. Ben kişi olarak bu yazının forumda yer almasını, forum yazarlarının ekseriyetine bir hakaret olarak kabul ediyorum.. Ne demek KRG tükürdüğünü yalayacak? O yalatma işini, o argoyu halkımız elbette müsait bir şekilde iade edecektir. Ama kime? Bir maskeliye.. Yani sarı çizmeli mehmet ağaya.. Kimdir yaptığını yalayacak olan? 80 yıldır mücadele eden bir halkın kısa bir süre önce sahip olduğu hükümeti! "Aşiretçi" diye iğrenç bir entel dille küçümsenen Barzaniler'i hep hedef tahtasına oturtmak, herkesin harcı olmamalı. O aşiret onbinleri bulan şehidi ile bu ülkeyi kurtarma noktasına getirdi. Daha dün 500 Barzanlı'nın kemiği Saddam'ın toplu mezarlarından toplanıp Kürdistan'da toprağa verilmedi mi? Batı dediği, nüfusu 20 bin'i bulmayan İskandinavyalılar'a uygar görünme gayreti ile Kürt Hükümeti'ni aşağılamaksa Kürt Milleti bunu hiç tereddütsüz red edecektir..
Batı'da adam öldürmenin cezası bile 14 yıl hapistir demesi ise tamamen cynic bir tavırla seçtiği bir desinformasyon değilse, ABD'de şakır şakır adam kızartan hukuk sistemine ne demeli?
Sn HeK bir adım daha atarak; "TERCIH ONUMUZDE
YA
TORK LARIN ILKEL HUKUKUNA KARSI ZIRLAYIP
ELINE IMKAN GECINCE AYNISINI UYGULAYAN
KEPAZELERE GOZ YUMACAGIZ
YA DA KURDLERI CAGDAS HUKUKA EVIRECEK
CAGDAS BIREYLERIN RAHAT ETTIGI CAGDAS ULKE/DEVLET OLACAGIZ
SECIM BIZIM"
"Torklar'ın ilkel hukukuna karşı zıplayıp, eline imkan geçince aynısını uygulayan kepazeler" Şimdi de kepaze oldu Güneyli Kürt iktidarı.. Sn HeK'in saygısızca attığı çamur, ayrıca forum yazarlarının büyük bir kısmına da sıçramıştır. Bizi adam etme görevi size mi verildi Sn HeK? Kim sizi başımıza komiser tayin etti de hiç bir sakınca görmeden kepazelikle suçluyorsunuz? Bunun tartışma ile bir ilişkisini gören beri gelsin.
Peki biz ne öneririz? Gerçekten olay basit bir hukuk olayı mı? Ardında başka şeyler de var mı? Bunu görmek lazım deriz. Hükümet bir açıklama yaparak, Saddam döneminin kanunlarının tümden elden geçirileceğini bildirmiş durumdadır. Hukuk süreci işliyor. Eğer bu sürecin sonunda Dr Kemal serbest kalacaksa bilinmelidir ki bu, ne bazılarının baskısı ile ne de Amnesty'nin verdiği büyük savaş sayesinde olacaktır. Karar tamamen Kürt Hukuk sisteminin olacaktır. Ama önce perde arkasına bakalım:
-Dr Kemal'in bazı istihbarat teşkilatlarının işbirlikçisi olduğunu kim Kürdistan güvenlik makamlarının kulağına fısıldadı? CIA mi?? Mossad mı??? Parastın'ın bu kadar büyük bir ağı olmadığına göre...
-Dr Kemal Güney'de oluşmakta olan Kürt birliğinin içine dinamit koymak için mi oraya gitti? Bilindiği gibi şu sıralar, bilhassa cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası iki hükümetin birleştirilmesi konuşulacak..
-Dr Kemal, hiç bir çaba harcamadan bozguncu temelde de olsa bir kahramana mı dönüşmek istiyor?

2005-12-23




Gorusunuz