PKK neden hep Güney ile uğraşır?

Başta, karşılıklı etkileşim gerçekliği çerçevesinde üç Türk'e de cevap vermeyi düşünüyordum. Böylece Gücü elinde tutan Kürt tabanlı organizasyonun kimlerin uğruna bizi "satmakta" olduklarını bir daha gösterecektim. Ama forumdaki arkadaşlar bir ka. Baika Türk'ü o hale getirdiler ki, "acıdım", vazgeçtim. Evet, son zamanlarda DTP'nin ve onun daha üst makamlarının Türk Solu ve genelde Türk aşkı daha da depreşmiş durumda. Bir yandan onlar da bazı "mide bulandıran sinekler" gibi eski, kendilerinin daha henüz Siverek'te, Batman'da, Nusaybin'de, Kızıltepe'de, Derik'te vs Yüzlerce Kürt'ün kanına mal olan boğuşmaya yeni yeni başladıkları bir sırada cereyan eden Hakkari'deki kardeş kavgasını deşmek suretiyle, YNK ile PDK arasında bu günlerde başlayacak olan birlik müzakerelerine dinamit koymaya çalışışıyorlar. İşte böylesine uğursuz puslu bir hava yaratmaya çalışan Kürt unsurlar, maalesef özelde Güney'de, genelde tüm Kürdistan'da zaferimizin önündeki en büyük engel olarak boy vermekte, adeta düşmana hizmet etmeyi bir görev addetmektedirler. Nereden nereye?!
Bilhassa son zamanlardaki açıklamalarında o kadar çelişki yakalanabilir ki, sanki "delidir ne yaptığına bakılmaz, iki günü biribirine uymaz" tabiri bunlar için söylenmiş gibidir. Bir hafta önce Mesut Barzanî ile röportaj yapacağını söyleyen bir ajans, ki TASS veya AA gibi bunların sözcüsü durumunda, bugün kalkıyor, PDK ile YNK arasında, geçmişte kalan olamaması gereken bir uğursuz kardeş kavgasını yeniden gündemleştiriyor.. Neden? Çünkü FBİ ve CİA yetkilileri Türk Devlet yetkilileri'ni ziyaret etti.. Paranoya bu ya, her şey kendilerinin etrafında dönüyor sanan PKK Liderliği, hemen teorisini kurdu ve PDK ile YNK'nin TC ile birleşip kendilerine saldıracağını kaflara kaydetmeye başladı.. Bunun için ne yapmalıydı? At yemi, bölmeye çalış Güneyli Güçleri! Kolayından kurtuluş formülü buna derim ben!
Örgüt düzeyinde paranoya, Kürt Milleti'nin başına gelmiş en büyük belalardan biridir. Her taşın altında bir komplo arar bu tipler. Lider kadro arasında kim en iyi komplo teorisini kurarsa o günün kahramanı olur.. sonuçta düşman olarak hep Güneyli Kürtler'i işaret ederler. Bu nasıl mantık? Farz edelim ki muvaffak oldular ve Geneyli Kürtler bir daha biribirlerşine girdişler, o zaman ne olur bir bakalım: ABD elbette araya girer ve kesin durdurur bu hengameyi.. Ama sonuçta cam yine kırılmış, Kürt ayrılığı derinleşmiş olar. Kerkük Sorunu düşman lehine çözülür. Federasyon rüyası yatar. Kürtler yine düşmanın insafına kalan bir otonomi ile yetinirler. PKK'ye gelince, yeni kurulmuş olan Irak ordusu bu örgüte de yönelir. Hatta Türk Devleti ile antlaşmaya girerek Hava kuvvetlerinin şemsiye desteğini de alır.. vs vs.. Kısaca PKK'nin Kuzey'i getirdiği bokta da gözönüne alındığında Kürt ve Kürdistan Sorunu'nun çözümü bir başka bahara kalır (o da varsa).
Peki paranoyayı bırakıp günün gerçeğine bakamazlar mı? Bence hayır. Çünkü defalarca ıspatlandı, bunlar için gerçek, sadece Türk Devleti ile uzlaşarak silah bırmaktır. Tüm saptırmalar, talepsiğzlikler bunu gösteriyor. Çok iyi örgütlü bir vücut, ama beyin takımının ihaneti.. Bu çelişki oları esaslı bir tokat yiyinceye kadar yönlendirecektir..
Oysa ABD gibi bir devlet, koskoca FBI ve CIA Başkanı'nı PKK'yi yok etme planlarına son rotüşü vermek üzere Türkler'in ayağına göndermez. PKK konuşulmamış mıdır? Elbette enine boyuna konuşulmuştur. Ama olay bu mudur? Kesin hayır.. Bu iki önemli şahsiyetin Türk Devleti'nin asıl yönetimi ile yaptıkları temaslar, yeni bir müdahalenin tüm işaretlerini taşıyor. Bana göre yeni hedef, İran.. Şimdi de NATO Genel Sekereteri orada. Ayrıca Güney'de Kürdistan'ın Doğusu'na yönelik bir TV'nin hazırlıkları da ileri aşamada. Türk İşbirlikçi'si İran'ın ipleri Türk Rejimi'nin geçiş sağlama şeklindeki yardımı ile çekilecek gibi.
Şimdi belki bu konuda (yani İran konusunda "tüyo" aldıktan sonra) uyanık davranmak için daha bir hareketlenecekler. Ama Heci Ehmedî gibi, eli daha önce de Kürt kanı'na bulaşmış ve son zamanlarda Sipan Rojhilat'ın katlinde başrolu oynayanlardan biri olan bir Zat'ın komuta ettiği yapay bir partinin Doğu'da Kabul gereceğini hiç sanmıyorum. Bu bakımdan, Doğu'da da sadece rahatsızlık verici bir pozisyonun ötesine geçemeyecek olan PKK kurmaylarının ne yapacakları merak konusu. Ama bizim dileğimiz, parti içindeki akl-ı selim sahiplerinin duruma müdahale etmeleridir.

2005-12-18




Gorusunuz